FTR چیست ؟
منظور از FTR در RTM چیست ؟
FTR مخفف عبارت انگلیسی : Failure to Return و به معنای : ناتوان از بازگشت می باشد .
اف تی آر | FTR یکی از قدرتمند ترین الگو های سبک RTM است که ما آر تی ام کاران در آن ترید می کنیم . در FL | اف ال ، قیمت یک بار اینگلف انجام می دهد ، اما در FTR دو اینگلف انجام می گیرد . این الگو همانند الگوی FL یک الگوی ادامه دهنده روند است . در FTR قیمت به یک مانع ( SR , ZONE و … ) می رسد و آن مانع را می شکند ( از آن عبور می کند ) و پس از عبور از آن مانع ، دیگر نمی تواند برگردد و در همان جهت شکست به مسیر خود ادامه می دهد . قیمت ناتوان از باگشت به جایی می شود که آن مانع ( که شکسته شد ) میخواست آن را ببرد . دلیلش هم این است که آن گروهی که قیمت را به سمت آن مانع حرکت دادند ، آنقدر قدرتشان زیاد است که اجازه نمی دهند مانع جهتش را عوض کند .
FTR از محبوب ترین الگو ها در صنعت معاملهگری | ترید می باشد . خلاصه بخواهیم اف تی آر را شرح دهید اینطور می توان گفت که وقتی قیمت یک سطح حمایت یا مقاومت ( SR ) را با یک قله یا دره ( HIGH & LOW ) جدید میشکند ، و سپس به عقب برمیگردد تا سفارش ها را جمعآوری کند و HIGH / LOW جدید را بشکند ، در این صورت FTR شکل گرفته است . این که دقیقا کجا به عنوان زون FTR انتخاب شود دیدگاه های متفاوتی در ژورنال ها وجود دارد ، اما چیزی که مرسوم است این است که با تشکیل شدن این الگو ، محدوده ای که قیمت در آن روند SIDE ساخته و کندل های بیس تشکل داده به عنوان زون اف تی آر | FTR ZONE انتخاب می شود و انتظار می رود که قیمت با رسیدن به آن واکنش نشان دهد . هرچه کندل هایی که SR ها را اینگلف می کنند قوی تر باشند ، الگوی اف تی آر ما قوی تر شده و احتمال بازگشت قیمت در زون FTR ما بیشتر خواهد شد .
در این جا مراحل تشکیل الگوی FTR را با هم مرور می کنیم :
1 – تشکیل شدن یک SR
2 – اینگلف شدن و شکست قدرتمند SR
3 – ساخته شدن SR دوم
4 – برگشت قیمت از SR دوم به سمت SR اول و تشکیل کندل های بیس
5 – اینگلف شدن و شکست قدرتمند SR دوم
نکات FTR :
1 – اگر قیمت هنگام اینگلف کردن SR ها به جای کندل مومنتوم قدرتمند ، کندل بیس تشکیل دهد الگوی FL ساخته می شود .
2 – در الگوی FTR نیازی نیست که حتما ناحیه بیس ما بین دو SR تشکیل شود . تنها چیزی که مهم است این است که مراحل تشکیل FTR طی بشوند ( 5 مرحله ) .
3 – در الگوی FTR نیازی نیست تا فاصله ی زیادی بین دو SR وجود داشته باشد یا کندل های بیس زیادی تشکیل بشود و برای پیدا کردن کندل بیس هم از کندلی که دومین SR را اینگلف کرده به عقب بر میگردیم و به بیس می رسیم .
4 در الگوی FTR شناسایی شکست های قوی بسیار مهم است زیرا این شکست ها نشان دهنده ی تغییرات قابل توجه در عرضه و تقاضا و تمایل بازار به حرکت در جهت جدید می باشند .
5 – همیشه فشار خرید و فروش قوی در ناحیه FTR وجود دارد ، به همین دلیل قیمت نمی تواند به عقب برگردد و یک شکست در بازگشت قیمت شکل می گیرد .
6 – چگونگی ترید | معامله کردن بر روی FTR ها به این صورت است که بعد از تایید FTR ، می توانیم اولین بار که قیمت به FTR باز می گردد را معامله | ترید کنیم . این همچنین به عنوان FTB یا اولین بازگشت نیز شناخته میشود . قیمت معمولا بعد از شکل گیری یا بعد از چند نوسان به ناحیه FTR باز می گردد .
7 – برای پیدا کردن یک ناحیه FTR خوب و با احتمال واکنش بالا ، سطح کلیدی یا سطوح S&R باید قوی باشند و همچنین باید بررسی کنید که قیمت چگونه به FTR باز می گردد . به عنوان مثال می توانیم FTR ها را در جهت روند بازار نیز معامله کنیم .
8 – برای ترید | معامله کردن بر روی اولین برخورد FTR ها ( FTB ) در نظر داشته باشید که قیمت باید به صورت LQ از FTR مورد نظر شما خارج شده باشد و نباید نحوه خارج شدن از آن به صورت فشرده ( CP ) باشد .
| پایان |
به بچه های مبتدی خلاصه ک همون rbr و dbd میشه frt
خوب
***